MANAVGAT BELEDİYESİ 5. YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ 25 EYL

Untitled-1

MANAVGAT BELEDİYESİ 5.YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ

25 EYLÜL’DE YAPILACAK

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin 5’incisinin 25 Eylül Pazar günü yapılacağı açıklandı. Güreş Federasyonu tarafından belirlenen tarihe kadar güreş hazırlıkları devam ederken bu yılki güreşlerin teması da “7’den 70’e ATASPORU” olarak belirlendi

Manavgat Belediyesi bu yıl 25 Eylül’de 5’incisini düzenleyeceği Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne hazırlanıyor. Manavgat Ilıca Stadyumu’nda yapılacak olan güreşler için hazırlıklar şimdiden başlarken, güreş severler de belirlenen tarihi iple çekmeye başladı. Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl “7’den 70’e Ata sporu” temasıyla hazırlanılan ve Akdeniz’in en büyük yağlı güreşleri olan kabul edilen organizasyonun çok renkli geçmesi planlanıyor.

KORTEJ DE YAPILACAK

Manavgat güreşlerinde 60’ı başpehlivan ve çeşitli boylarda toplam 600 pehlivanın er meydanında kol bağlayıp güreşeceği belirtildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kırkpınar’ın ünlü başpehlivanları, Türkiye’nin güreş ağaları ve protokolün katıldığı güreş kortej geçişi de planlanacak. Kortej geçişinde ünlü başpehlivanlar ve kispet giymiş küçük güreşçiler, Manavgat halkı ve güreş severlerle buluşarak halkı selamlayacak. Mehter alaylı kortejde küçük güreşçiler de kıspet giyip peşrev çekerek halkı selamlayacak.

TURİZME DE KATKI SAĞLAYACAK

Güreş otoritelerince de bu yıl dört gözle beklenen Manavgat Belediyesi 5. Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne 10 binin üzerinde izleyicinin gelmesi bekleniyor. Her yıl 4.5 milyon turistin ağırlandığı 250 bin yatak kapasiteli Manavgat’ta, yağlı güreşler, turizme de katkı sağlayacak. Güreş organizasyonunun bütün turistik otellerde afişlerinin asılıp duyurusunun yapılacağı belirtildi. 25 Eylül günü, otellerde konaklayan turistlerin ata sporumuz güreşleri izlemek için Ilıca Stadyumuna getirileceği açıklandı.

SÖZEN; “ATASPORUNU GELECEĞE AKTARACAĞIZ”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, hazırlıkları tüm hızıyla devam eden yağlı güreşleri izlemeye tüm Manavgat halkını davet etti. Sözen, “Türk tarih ve geleneklerinden günümüze kadar ulaşan Atasporumuz yağlı pehlivan güreşlerinin gelecek nesle aktarılması için bu yıl temamızı “7 den 70’e ata sporu” olarak belirledik. Güreş sporumuzu gençlerimize sevdirmek, onları spora yönlendirmek amacıyla düzenleyeceğimiz güreşlerimize tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Afis¦ğ