MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN 3 ARALIK

DSC_1363 MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
Hepimiz, hayatımızın bir aşamasında engelli olabiliriz. Bu gerçek, bizim engellilik konusuna daha fazla ilgi göstermemizi gerektirir.

Engelli vatandaşlarımıza yönelik duyarlılığın toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde yaygınlaşması çok önemlidir. Toplum olarak engelli vatandaşlarımıza sahip çıkılması, olası olumsuzluklardan tüm engellileri koruma ve onlara insanca yaşam alanı sağlamak amacıyla güç birliği ve gönül birliği yapılması en büyük amacımızdır.

DSC_1345

Maalesef ülkemizde engelli vatandaşlarımız, kendilerine tanınmayan bazı haklar ve hizmetler nedeniyle toplumdan soyutlanmış ve hayata küsmüş durumdalar. Engelli haklarını; hukukuyla, eğitimiyle ve istihdamıyla bir bütün olarak ele almak gerekir. Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır.

DSC_1373

Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, herkesin ve belediyelerin en önemli sorumluluklarındandır. Yerel yönetimler olan bizlere, sivil toplum kuruluşlarına ve halkımıza düşen en önemli görev, engelli vatandaşlarımızı topluma kazandıracak girişimlere öncülük etmek olmalıdır.

DSC_5941

Manavgat Belediyesi olarak biz de engelli vatandaşlarımıza gereken ilgi ve önemi gösteriyoruz. Çok küçük gibi görünen bazı destekler, engelli vatandaşlarımız için büyük önem taşımaktadır.Bu nedenle göreve geldiğimiz ilk günden itibaren engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu amaçla kentimizde Engelsiz İletişim Merkezi, Engelsiz Kafe ve Engelsiz Park çalışmalarımızı tamamladık. Belediye bünyemizde oluşturduğumuz engelli birimimiz tüm hızıyla çalışıp hizmet üretmektedir. 1 adet engelli transfer aracı, ve 1 adet servis aracı olmak üzere iki adet aracı da engelli vatandaşlarımıza tahsis etmiş bulunmaktayız.

DSC_5944

Manavgat Belediyesi’nin “Engelleri Birlikte Aşalım” projesiyle kentte yaşayan engelli vatandaşlarımıza yönelik çok önemli bir veri tabanını da oluşturmuştur. “Haydi Dışarı Çık” etkinliğimizde de engelli bireylerimizin toplumla kaynaştırılması, buluşturulması çalışmalarını yürütmekteyiz.Oluşturduğumuz birim Manavgat Belediyesi ile özel vatandaşlarımız arasında köprü olmaya devam edecektir.Belediyemizin tüm yeni yapılan projelerinde ise engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanacağı alanlar oluşturulmuştur. Caddelerimiz, sokaklarımız engelli vatandaşlarımızın yürüyebileceği şekilde dizayn edilmeye devam etmektedir. Akülü engelli aracına ihtiyacı olan kardeşlerimizin taleplerini ise geri çevirmeden anında yerine getirmek ise belediyemizin bir ilkesi haline gelmiştir. Bu tür çalışmalarımız artarak devam edecektir.

Şunu unutmamalıyız ki, engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihi değildir. Şu ya da bu nedenle bizler de yarın engelli olabiliriz. Bu mantıkla hareket ederek toplum olarak engelli vatandaşlarımızın daima yanında olmalıyız ve olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımızın engellerinin kaldırılması ve daha huzurlu ve umutlu bir gelecek geçirmelerini temenni ederim.

Şükrü SÖZEN

Manavgat Belediye Başkanı