MANAVGAT BELEDİYESİ KREŞLERİNDEN DUYGULANDIRAN 10 KASIM PROG

MANAVGAT BELEDİYESİ KREŞLERİNDEN DUYGULANDIRAN 10 KASIM PROGRAMI

Manavgat Belediyesi Side- Çolaklı Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören öğrenciler, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82’nci yıldönümünde, Atatürk’ü anma programı düzenledi.

Programa, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i temsilen başkan yardımcısı Mustafa Ceylan ve birim müdürleri katıldı. Side Kreşindeki öğrenciler, sembolik olarak Anıtkabir, Atatürk’ün çocukluğu ve ailesi, şiirler ve Atatürk’ün en sevdiği oyun olan Zeybek oyunu ile anma programını gerçekleştirdi. Çolaklı Kreşi’ndeki öğrenciler ise, Atatürk’ün son nefesini verdiği Dolmabahçe Sarayı’nın minyatürünü, en sevdiği roman olan Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu romanındaki Feride karakterini, ilke ve devrimlerini anlatan görselleri, sevdiği yemekleri, ailesinden babası Ali Rıza Bey’i, annesi Zübeyde Hanım’ı, kız kardeşi Makbule’yi, zeybek oyununu, sevdiği müzikleri, fikir arkadaşları olan Ziya Gökalp’i, Salih Bozok’u, İsmet İnönü’yü canlandırdı. Sembolik olarak hazırlanan Anıtkabir ve Dolmabahçe sarayına çelenk sunumunda çocukların asker kıyafetlerini giyerek karanfil bırakmaları ise duygu dolu anlar yaşattı.

FİKİRLER ASLA ÖLMEZ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen adına konuşma yapan başkan yardımcısı Mustafa Ceylan, fikirlerin asla ölmeyeceğini ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün daima izinde olacaklarını belirtti. Ceylan,“Başkanımız Şükrü Sözen’in de her zaman belirttiği gibi Manavgat Belediyesi’nin eğitim kurumları, Ulu Önder Atatürk’ümüzün ilke ve devrimleri doğrultusunda eğitim veriyor. Ölen sadece bedendir, fikirler asla ölmez. Bizler çocuklarımıza Atatürk’ümüzü ve onun kazanımlarını en iyi şekilde aktarmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile Ata’mızı, silah arkadaşlarını ve vatanımız için hayatını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Anma programında emeği geçen çocuklarımıza ve eğitimcierimize Başkanımız Şükrü Sözen adına teşekkür ediyorum” dedi.