Manavgat Belediyesinden Kamuoyuna Açıklama

Yaşanan aşırı yağışların bir sonucu olarak bazı mahallelerimizde musluklardan bulanık su akmasına yönelik durum, belediyemizin elinde olmayan sebeplerden kaynaklandığı bilinmesine rağmen, bazı kişilerin bu durumu siyasete alet etmesi bizi derinden üzmüştür.

25 Ocak tarihinde başlayan ve Manavgat`ı etkisi altına şiddetli yağışlar, kent genelinde bazı alt yapı sorunlarının oluşmasında etken olmuştur.

Manavgat`ımıza su temin eden su kuyularımız, aynı zamanda MATAB, Side, Sarılar gibi birlik ve beldelerin de su teminini benzer metodlarla aynı bölgeden yaptığı kuyulardır.

Manavgat Belediyesi`ne ait kuyularda aşırı yağışın beraberinde gelen bulanık suyun, kuyu tabanında meydana gelen göçükle birlikte, kuyulara sızmasıyla istenmeyen böyle bir olay yaşanmıştır. Suda bulanıklık, eski kuyularda meydana gelmiş olup,Manavgat`ta sadece bu kuyulardan beslenen ve destek alan belli semtlerde bu istenmeyen durum oluşmuştur.Basında iddia edildiği gibi tüm Manavgat``ı kapsayan bir durum değildir.

Yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle pek çok beldemizde trilyonlarca lira harcanarak yapılan yolların çöktüğü bir gerçekken, yerel seçimler arefesinde belediyemizin hizmetlerine, gerek basın yoluyla, gerek cep telefonu mesajlarıyla yapılan haksız saldırıyı manidar bulmaktayız.

Kaldı ki,halkımızın yaşam kaynağı suyumuzun temiz ve kesintisiz olması konusunda son derece hassas davranan belediyemiz,olaya anında müdahale etmiştir.Pompalarımız durdurularak depo ve şebeke acilen temizlenmiş, yeni yapılan su kuyuları depo ve şebekeden sisteme su verilmiştir.Belediyemizce Avrupa Birliği Projesi kapsamında içme suyu, kuyu, depo ve ishale hatlarında herhangi bir problem olmamış;kuyularda herhangi bir kirlilik de söz konusu değildir.

Belediyemizce AB İçme Suyu Projesi kapsamında 5 adet kuyu,1 adet 10 bin m3`lük depo ile birlikte 64 kilometre içme suyu borusu döşenmiştir.Söz konusu proje devam etmektedir.Kanalizasyon alt yapı yenilemesini kapsayan ikinci etap ihale aşamasındadır.Eski asbest boruların büyük bir kısmı ilk etap İçme Suyu projesi dahilinde değiştirilmiştir. AB projesinin kanalizasyon çalışmalarını kapsayan ikinci etabında kanalizasyon hatları ile birlikte kalan az miktar eski borumuz aynı anda değiştirilecektir.

Söz konusu içme suyu borularının değişimi işi, kaynak israfını önlemek için aynı bölgenin hem içme suyu hattı hem de kanalizasyon hattı için ayrı ayrı iki kere kazılmasını önlemek amacıyla ikinci etap çalışmasına dahil edilmiştir.

Kamuoyuna Saygılarımızla

Manavgat Belediye Başkanı