Herford Caddesi`ne Kardeş Heyetli Temsili Açılış

Manavgat`ta kardeş şehrimizin adı verilerek yaptırılan ve kent merkezini denize bağlayan Herford Caddesi`nin açılışı, Herford`dan gelen Alman heyetin katılımıyla ikinci kez temsili olarak yapıldı.

Başkan Sözen`i Ziyaret Ettiler

Manavgat`ın 2007 yılından bu yana kardeş şehri olan Kuzey Ren Westfalya Eyaletine bağlı Herford Kenti`nden 12 kişilik heyet Manavgat`a geldi. Kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla Manavgat`a gelen heyet, sabah saatlerinde Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`i ziyaret etti.Başkan Sözen, Herford Belediye Başkanı ve eşi Bruno ve Suzanne Wollbrink, Herford Spor Kulüpleri Başkanı Hans Joachim Zedler, meclis üyeleri ile spor kulüpleri temsilcilerinin yer aldığı heyeti, büyük bir nezaketle ağırladı.

Açılışa Katılamamışlardı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Herford Belediye Başkanı Bruno Wolbring heyet ve basına hitaben birer konuşma yaptı. Herford ile kardeşlik ilişkilerinin 2007 yılından bu yana devam ettiğini belirten Başkan Sözen, bu birliktelikten son derece mutluluk duyduklarını anlattı.Herford Caddesi`nin açılışını 30 Ağustos Zafer Bayramı`nda 5 bin kişinin katılımıyla büyük bir törenle yaptıklarını belirten Başkan Sözen,ancak Herford heyetinin katılamamasından büyük üzüntü duyduklarını vurguladı.Başkan Sözen, bu yüzden Herford`lu kardeşlerinin katılımıyla caddenin yeniden temsili olarak açılışını organize ettiklerini söyledi.

Sözen;``Manavgat İkinci Eviniz``

Başkan Sözen,``Bu gün burada Herford`dan gelen heyeti ağırlamaktan onur duyuyorum. Bizler de birkaç kez Herford`a gittik. Çok güzel ağırlandık. Bu dostluk ilişkisini başlatan herkese çok teşekkür ediyorum. Heyetimizin Manavgat`ı ikinci evleri olarak görmesini istiyoruz. En büyük üzüntümüz Herford Caddesi`nin açılışını birlikte yapamamaktı. Çok güzel bir açılışı 30 Ağustos`ta yapmıştık. Herfordlu kardeşlerimiz programlarına uymadığı katılamamışlardı. Bu durumu telafi etmek için biraz sonra hep birlikte caddemizde yeniden bir açılış yapacağız``dedi.

Wolbring;``Bu dostluk çok önemli``

Başkan Sözen,4.5 ay sonra bir yerel seçim olacağını da belirterek Manavgat`ta yeniden görev almaları halinde Herford`la kardeşlik ilişkilerine daha çok zaman ayıracaklarını da vurguladı.Herford Belediye Başkanı Bruno Wolbring ise konuşmasında,``İlk andan itibaren Manavgat`ı kendi evimiz gibi hissettik. Resmi kardeşliğin dışında sporla ilgili dostluklarımız da gerçekleşti. Dostluğumuzun şeklinin sporla başlaması siyasi anlamının dışında çok anlamlı. Dostluğumuzun daha uzun yıllar devam etmesini istiyoruz. Burada bize gösterilen misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Belediye Başkanımız Şükrü Sözen`e de yerel seçimlerde başarılar diliyoruz`` dedi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kardeşlik ilişkilerini organize eden turizmci Ali Keleş`e de teşekkür etti.

Mehter Takımına Büyük İlgi

Daha sonra hep birlikte temsili açılış töreninin organize edildiği Herford Caddesi`ne belediyece tahsis edilen otobüsle geçildi. Herford Caddesi`ndeki açılış töreninde Manavgat Mehter Takımı da yer aldı. Mehter takımının çaldığı marşlar Alman heyetin büyük ilgisini çekti. Açılış töreninde Başkan Sözen ve Herford Belediye Başkanı Wolbring birer konuşma yaptı.Başkan Sözen, iki kardeş arasındaki dostluk ilişkilerinin daha uzun yıllar devam etmesini dilediklerini söyledi.Wolbring ise Manavgat`ta isimlerinin bir caddeye verilmesini çok sevindiklerini ve caddenin güzelliği karşısında hayran kaldıklarını söyledi. Wolbring bu anlamlı açılış için ise belediye yönetimine teşekkür etti. Her iki belediye başkanı da ellerine belediyelerin bayraklarını alarak birliktelik fotoğrafı verdi. Kurdelenin kesilmesinin ardından ise toplu olarak Herford Caddesi tabelasının önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.