Aşağıhisar`da Kafeler Bölgesi Rahatlayacak

Manavgat Belediyesi Aşağıhisar Mahallesi`nde bulunan kafeler bölgesinde de kaldırım, yol düzenlemesi ve otopark çalışmalarını başlattı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Aşağıhisar Mahallesi`ndeki kafeler bölgesinde yolun her iki tarafında kaldırım ve yol düzenlemesi çalışmalarını başlattı.4517 Sokak`ta yapılacak düzenlemeler kapsamında Hisar Caddesi`nden Delta Düğün Salonu`na kadar olan bölgede her iki tarafta ilk defa kaldırımlar oluşturulacak. Kaldırım düzenlemesi yapılırken yatay ve dikey olarak yolun konumuna göre en az 100 araçlık otoparkın da planlandığı açıklandı.

Çalışmalar kapsamında 2250 metre kaldırım parkesi döşeneceği, 1100 metre de bordür kullanılacağı belirtildi. Gidiş-geliş olarak planlanacak olan yol düzenlemesi çalışmaları kapsamında ise şerit disiplininin sağlanacağı vurgulandı. Başkan Sözen, kafeler bölgesinde çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte mevcut bölgenin, Aşağıhisar Mahallesi ırmak kenarında devam eden büyük peyzaj çalışmalarıyla bütünlüğün sağlanacağını söyledi. Bu bölgede vatandaşlardan hızlı araç kullanımı konusunda şikayet aldıklarını, kasis yapılması isteğiyle müracaatların geldiğini belirten Başkan Sözen, düzenlemeyle birlikte bu disiplinin de sağlanacağını anlattı.

Sözen, "Manavgat`ta yaptığımız her iş, vatandaşlarımızın rahatlığı için. Hızlı araç kullanımıyla ilgili şikayetler alıyorduk. Düzenlemeyle birlikte kaldırım ve otoparklar oluşturulacak. Şerit disiplini sağlanarak araçların hızlı geçişi engellenecek. Aşağıhisar`da devam eden büyük ırmak kıyısı projemizle de bütünleşme sağlanması amacıyla bu bölgeyi özellikle önemsiyoruz. İşlerimizi en kısa sürede bitirip bölgeden çıkmayı hesaplıyoruz. Verdikleri destek için Manavgat halkıma teşekkür ediyorum" dedi.