MANAVGAT BELEDİYESİ KADINA VE EMEĞİNE DEĞER KATIYOR

7K4A2032

MANAVGAT BELEDİYESİ KADINA VE EMEĞİNE DEĞER KATIYOR

Manavgat Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle kadının ekonomik hayatına katkı, kültürel hayatına zenginlik, sosyal hayatına ise değer katmaya devam ediyor. Belediyenin büyük yatırımı Pazartesi Pazarı içerisinde ürettiklerini satarak marka değeri yaratmaya çalışan kadınların, sayısı her geçen gün artıyor.

7K4A2160

Manavgat Belediyesi, kadın girişimlerini desteklemek, kadına ve emeğine değer katmak, aile ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla, Toros Kadınları Emek Pazarı Projesinde büyük yol kat etti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in kadınların kent ve aile ekonomisine katkı sağlaması amacıyla oluşturduğu “Toros Kadınları Emek Pazarı”na katılan 45 yeni üye, ürünlerini jüri heyetine sundu. Manavgat Belediyesi Çocuk ve Kültür Merkezi Sorumlusu Emine Çataltaş, İbrahim Sözen Gençlik Merkezi Sorumlusu Fatma Yücel, Sanatevi Öğretmeni Zuhal Candemir, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Deniz Ekici, MASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Esman Özden Çetin, Halk Eğitim Öğretmeni Fikriye Özdere, Alibey Resort Otel Standartlar Müdürü Can Ayaz, Manavgat Meslek Yüksek Okulu Gastronomi Eğitmeni Hasan Fahri Öz, Boğaz Otel Aşçısı Alaattin Budan ve Planet Otel Aşçıbaşışı Doğan Çolak, gıda ve el sanatları kategorisinde jüri üyeliği yaparak, ürünlere puan verdi.

7K4A2121

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Pazartesi Pazarı kompleksi içerisinde kendileri için özel olarak hazırlanan stantların başına geçen Manavgatlı kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini sergilediler. Jüri üyeleri birbirinden çeşitli yiyecek, içecek ve el sanatları ürünlerini hijyen, lezzet, ambalaj, sunum, özgünlük, görsellik, iletişim gibi ayrıntılarla değerlendirdi. Gıda dalında kadınların özene bezene yaptığı Manavgat’a özgü tarhana, bal, reçel, çeşitli otlar, turşular, içecekler ve ev yapımı yiyecekler büyük ilgi gördü. Jüri üyelerine en güzel ürünleri sunmak için birbirleriyle kıyasıya yarışan adaylardan, El sanatlarında 25 Emekçi Kadın jüri üyelerinden tam not alırken, mutfak ürünlerinde ise 18 üretici, Toros Kadınları ailesine dahil oldu. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e, böylesine güzel bir oluşumu hayata geçirdiği için teşekkür eden kadınlar, ürünlerini Manavgat halkıyla buluşturacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

7K4A2111

KADINA DEĞER VERİYORUZ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptıkları projelerle kadına değer verdiklerini ve kadın emeğine değer kattıklarına değinerek şöyle konuştu: “Ülkemizde birçok kadın projesi yürütülüyor. Biz Manavgat Belediyesi olarak kadınlarımızın güvenle yaşayacakları bir kent olmak için çalışıyoruz. Kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve kültürel hayatlarına zenginlik katmak için projeler üretiyor ve uyguluyoruz. Toros Kadınları Emek Pazarı projelerimizden biridir. Şimdilik yerel pazarda olan kadınlarımızın, bölgesel, ulusal ve uluslararası pazarlara gireceğine inanıyorum. Proje kapsamında; bir dizi eğitimden geçen kadınlarımız, hem ürün yelpazelerini genişletiyorlar hem de markalaşma süreçlerini öğreniyor. Aldıkları sertifikalarla Türkiye’nin turizm kenti Manavgat’ta, yerel pazara giriş yapan kadınlarımız, uluslararası pazarlara girecek düzeye gelerek, hem ülke ekonomisine hem de ülke tanıtımına katkı sağlayacaklardır” dedi.

7K4A2093

7K4A2066