Manavgat Belediyesinden Irmakta Temizlik Çalışması

Manavgat Belediyesi eşsiz güzellikteki Manavgat Irmağı kıyılarında yaptığı peyzaj düzenlemelerinin yanında, ırmak içindeki ekolojik dengenin bozulmaması için de çalışmalar yürütüyor.

Manavgat Belediyesi ekipleri, 40-50 yıllık paslı demir iskeleleri tek tek yıkarak ırmağı, yeniden doğal durumuna kavuşturmaya çalışıyor. 17 adet demir iskelenin yıkımı uzun uğraşlardan sonra gerçekleştirildi. Yıkım işlemlerini izleyen vatandaşlar, ırmak içindeki paslı demir iskelelerin kaldırılmasını, çevreci bir yaklaşım olarak değerlendirdi. Manavgat ırmağı kıyılarında kullanıma yönelik çevreyle özdeş yeni iskelelerin yapımı ise sürüyor. Eski iskelelerde bulunan ve yanaşma yeri olarak kullanılan araba lastiklerinin yerine ise uluslar arası standartta usturmaçalar yerleştirilerek modern bir görünüm verileceği açıklandı.
Manavgat Irmağı`nın daha temiz olması ve geleceğe bırakılabilir niteliğe kavuşması için Uluslar arası Mavi Kart sistemine geçileceği belirtildi. Mavi kart uygulamasıyla bot ve tekneler, sintine atıklarını kartla bırakacak. Elektrik ve su kullanımları da yine mavi kart sistemiyle yürütülecek. Kart sistemiyle birlikte atıkların disipline edilerek çevre kirliliğinin önüne geçilmesi planlanıyor.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye hizmetleri arasında gelecek nesle daha sağlıklı bir çevre bırakma çalışmalarının da yer aldığını dile getirdi. Başkan Sözen, "Manavgat Irmağını önemsiyoruz. Çünkü dünyanın ender güzelliklerini içinde barındırıyor. Kentimize hayat veren ırmağı korumak, güzelleştirmek görevlerimizin arasında. Kıyı düzenlemesi çalışmalarımızın yanı sıra ırmak içlerine de özen gösteriyoruz. Bu nedenle paslı demir iskelelerini kaldırdık. Yerlerine yepyeni çevreyle özdeş iskelelerimizi yerleştiriyoruz. Bunun dışında teknelerin atıkları da kontrol altına alınacak. Sistemi en kısa zamanda hayata geçirmeye çalışacağız. Her şey gelecekte daha temiz bir Manavgat`ı yaratabilmek" diye konuştu.