Manavgat Halkı Livaneli`yle Bütünleşti

Ünlü sanatçı, yazar, yönetmen Zülfü Livaneli Manavgat Belediyesi`nin davetlisi olarak geldiği kentte, ikinci gününü de dolu dolu geçirdi. Gün içerisinde Türkay Kitabevi`nde düzenlenen imza gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ünlü sanatçıyı Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve ailesi bir an bile yalnız bırakmadı. Zülfü Livaneli`yi görmek, birlikte fotoğraf çektirmek ve kitaplarını imzalatmak isteyen Manavgatlılar, uzun kuyruklar oluşturdu. Ünlü sanatçı vatandaşlarla samimi bir şekilde sohbet edip, kitaplarını imzaladı. Daha sonra Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve teknenin alabildiği kadar bir grup vatandaş ile birlikte tekne turuna çıkıldı.

Zülfü Livaneli ve vatandaşlar tekne turu boyunca sohbet edip, paylaşımda bulunma imkanı buldu. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ırmak gezisi boyunca Manavgat`ı sanatçıya anlattı. Ünlü sanatçı akşam saat 20.30`da ise Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Tiyatro öğrencilerinin Livaneli şiirlerinden yaptığı derleme Şiir Dinletisine katıldı. Kordon Caddesi Amfitiyatro`daki şiir dinletisine çok sayıda vatandaş katıldı. Küçüklerin okuduğu şiirleri ilgiyle dinleyen Zülfü Livaneli, daha sonra çocuklar tarafından sahneye davet edildi. Sahnede çocukların verdiği çiçekleri alan Zülfü Livaneli, "Bugün Pazar" adlı şiiri okuduktan sonra Manavgat halkına iyi geceler dileyerek ayrıldı.