Kırkpınar Başpehlivanı Gürbüz`den Sözen`e Övgü

Tarihi Kırkpınar Güreşleri`nde iki yıl üst üste Başpehlivan olan Ali Gürbüz, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`i makamında ziyaret etti. Ziyarete Başaltı`nda birinci olan İsmail Koç da eşlik etti.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan 1. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri`nde çeyrek finalde Recep Kara`ya yenilen Başpehlivan Ali Gürbüz, başarılı organizasyon için Başkan Sözen`e teşekkür etti, Bu yıl ilki yapılmasına rağmen Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri`nin,651`inci tarihi Kırkpınar Güreşleri ve 660. Elmalı Güreşleri`nden daha etkili ve büyük bir organizasyon olduğunu belirten Ali Gürbüz, bu başarıyı gösteren Başkan Sözen, belediye personeli ve etkinlikte çalışan herkese teşekkür etti. Ali Gürbüz, güreşleri izlemeye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na da güreş sporuna gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkür etti.60`ı başpehlivan olmak üzere 600`e yakın güreşçinin katıldığı Manavgat`taki güreşlerin bundan sonra Türkiye`de yağlı güreş sporunda bir otorite olacağını belirten Ali Gürbüz, ilk yılında böylesine büyük bir organizasyonun ilerideki yıllarda daha da büyüyerek dünya çapında ses getirmeye aday olduğunu söyledi.

Ali Gürbüz,``1. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri`ne katılmaktan, böylesine büyük ve güzel bir organizasyonda yarışıyor olmaktan onur ve gurur duydum. Güreş sporunu destekleyen bakış açınızla böylesine güzel bir etkinlik organize ettiğiniz için teşekkür ederim. Organizasyon, gerek teknik, gerek sportif olarak mükemmel ve eksiksizdi. Tarihi Kırkpınar güreşleri ayarında olan Manavgat güreşleri, bundan sonra Türkiye`de otorite olacak. Bunda sizin emeğiniz büyük. Başarılarınızın devamını dilerim. Sizler gibi güreş sporunu destekleyen belediye başkanları olduğu sürece, ata sporumuz hiçbir zaman unutulmayacaktır. Ayrıca Manavgat güreşlerine sizin davetinizle gelen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`na da şahsınızda teşekkür ediyorum. İlk fırsatta Ankara`ya gittiğimde kendisine de teşekkür ziyaretinde bulunmak istiyorum`` dedi. Ali Gürbüz`i makamında büyük bir nezaketle ağırlayarak konuşmalarını dinleyen Başkan Sözen, Manavgat Güreşleri`nin her yıl büyüyerek devam etmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Güreşlere katılımından dolayı Ali Gürbüz ve pehlivanlara teşekkür eden Başkan Sözen,``Manavgat`ımıza ata sporumuz yağlı güreşleri yeniden kazandırdığımız için çok mutluyuz. Bize gelen tebrik telefonları ve beğeni mesajları bizleri mutlu ediyor. Sizler gibi değerli sporcularımızın katılımıyla güreşlerimiz renkledi, daha da büyüdü. Ben de bütün güreşçilerimize sizin şahsınızda teşekkür ediyorum. Manavgat güreşlerini her yıl daha da büyüterek ileriye taşıyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın`` dedi.

e-imar