İbrahim Sözen Gençlik Merkezi Açılışa Hazır

Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi Kompleksi, tamamlanarak açılışa hazır hale getirildi. Gençlik Merkezi, ilginç mimarisi ve işlevselliği ile kentin eğitim, kültür ve spor hayatına yön verecek.

BAŞKAN SÖZEN İNCELEMELERDE BULUNDU

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen bir büyük yatırımını daha tamamlayarak açılışa hazır hale getirdi. Kasım ayı belediye meclis toplantısında İbrahim Sözen adı verilen Gençlik Merkezi Kompleksi, işlevselliğinin yanı sıra görsel güzelliği ile de herkesin beğenisini topladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen son eksikleri tespit etmek amacıyla merhum babasının adını taşıyan İbrahim Sözen Gençlik Merkezi`nde incelemelerde bulundu. Başkan Sözen, Gençlik Merkezi`nin önümüzdeki günlerde açılışının yapılacağını söyledi.

GENÇLER,ÇOCUKLAR VE KADINLAR İÇİN

Kentin kültür, sanat ve eğitim alt yapısının güçlendirilip geliştirilmesi hedeflenerek hayata geçirilen merkezin, tamamlanıp hizmete açılması özellikle gençler, çocuklar ve kadınları sevindirdi. Modern tasarımlar kullanılarak ve son teknoloji ile projelendirilen Gençlik Merkezi`nde Türkiye`de sadece birkaç merkezde kullanılan sistemler yer alıyor.

750 KİŞİLİK KONFERANS SALONU VE YÜZME HAVUZU

Gençlik Merkezi Kompleksi`nde Gençlik Merkezi Hizmet Binası, Kapalı Havuz binası ve 1 adet Güvenlik Binası olmak üzere 3 yapı bulunuyor. Gençlik Merkezi Hizmet Binasında açık sergi alanı,8 adet derslik ve toplantı odaları ile 750 kişilik konferans salonu ile 600 kişilik anfitiyatro alanı yer alıyor. Kapalı Havuz binası içerisindeki 6 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu, duşlar, soyunma kabinleri, doktor odaları, hakem odaları da eksiksiz olarak tamamlandı. Yarı olimpik havuzda 300 kişilik izleyici tribününün de son çalışmaları tamamlandı.

SU OYUNLARI VE FİTNES ALANLARI

Yaklaşık 3 bin 34 metrekarelik kapalı alanda yapımı tamamlanan Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi Kompleksinin çevre düzenlemesinde ise tenis kortları, basketbol sahaları, çocuk oyun alanları, kafeterya, genç ve çocuk fitnes alanları ve süs havuzları düzenlemeleri de eksiksiz tamamlandı. Gençlik Merkezi`nde engelli vatandaşlarımız da unutulmayarak giriş çıkışları kolaylıkla sağlayacakları düzenekler yerleştirildi. Tamamen doğaya uygun olarak planlanan çim çatı sisteminde, tesisler üstten bakıldığında yeşil görünümüyle gözlere de hitap ediyor.