Başkan Sözen`den 10 Ocak Gazeteciler Günü Mesajı

Manavgat Belediye Başkanı Sn.Şükrü SÖZEN 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Nedeniyle Kutlama Mesajı Yayınladı.

Gücünü kamuoyundan alan, halkımızın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtma görevini üstlenen ÖZGÜR BASIN,aynı zamanda demokrasinin araçlarından biridir.Ulusal kurtuluş savaşımızda da önemli görevler üstlenen basın, Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte yapılan atılımlarla daha da önemli bir konuma gelmiş, ülkemizin gelişme ve demokratikleşme sürecine önemli katkılar yapmıştır.

Nitekim Atatürk de,``Türkiye basını, milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyet`in etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır.Bir fikir kalesi,düşünce kalesi.Basın çalışanlarından bunu istemek, Cumhuriyet`in hakkıdır.Bugün,milletin samimi olarak birlik ve dayanışma içinde bulunması zaruridir. Bu gerçeği milletin kulağına, milletin vicdanına gereği gibi eriştirmede basının vazifesi çok ve çok mühimdir``diyerek basın çalışanlarının Cumhuriyet`in korunması konusundaki önemini o yıllarda üstüne basa basa vurgulamıştır.Bu gün de hiçbir şey değişmemiştir.

Bu gün basınımızın gelişimini sürdürebilmesi,evrensel ölçütlerde çalışabilmesi ve kamuoyunun sesi olma görevini başarıyla yerine getirebilmesi, basın çalışanlarının çalışma şartları ile yakından ilgilidir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin halka yansıtılması ve sorunların çözülmesinde hayati önem taşıyan ve çok önemli bir kamu hizmeti yapan basın mensuplarımızın, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve çağın gereklerine uygun bilgi birikimi ve teknolojik imkana kavuşturulması gerektiğine inanıyoruz.

Bugüne kadar özellikle Manavgat`taki basınımızın çeşitli imkansızlıklara rağmen,başarıyla ayakta durabilme gücünü göstererek büyük bir özveriyle yerine getirdikleri kamu hizmeti küçümsenemez.Geçmişteki ve gelecekteki tüm çalışmalarımızda başarılarımıza, sevincimize,üzüntümüze ortak olan, belediyecilik hizmetlerimiz sırasında da gerektiğinde olumlu ya da olumsuz eleştirileriyle bizlere yol gösteren basınımızla bundan sonra da omuz omuza, kardeşçe,hepimizin kamu görevi yaptığı bilinç ve anlayışı ile çalışmak en büyük isteğimizdir.Yeni yerel yönetimler yasası ile birlikte oluşacak, beldeleriyle,köyleriyle,mahalleriyle bir bütün olacak Büyük Manavgat`ın oluşmasına yine kentimizin emekçi, çalışkan,dinamik,tarafsız gazetecilik yapan basın mensupları katkı koyacaktır.

Halkımızın doğru bilgilendirilmesi, haber alma hakkının kullanılması ve kamu hizmetlerinin duyurulmasında gösterdikleri duyarlılık nedeniyle ilçemizdeki tüm basın-yayın kuruluşlarımızdaki görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, çok zor şartlarda haber peşinde koşan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutluyorum.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı