Doğu Garajı`na 6 Yeni Yazıhane

Manavgat Belediyesi, ilçeler,beldeler,köyler ve Antalya ile şehir içi minibüslerinin toplanma alanı olan Doğu Garajı`nda 6 yeni yazıhanenin daha yapımına başladı.

Manavgat Belediyesi,Örnek Mahallesi`nde şehir içi dolmuşları, beldeler,köyler ve ilçeler ile Antalya`ya giden otobüslerin kalkış yaptığı 15 bin metrekarelik alana kurulu olan Doğu Garajı`nı yeniden düzenleme kapsamına aldı.Yeni Büyükşehir Yasası`yla birlikte ilçe, belde ve köylere yolcu taşıyan araçların sayısının arttığını ve daha da artabileceğini göz önünde bulunduran belediye ekipleri, 6 yeni yazıhanenin yapımı için zemin düzenleme çalışmalarına başladı. Çalışmayla birlikte yazıhane sayısının 18`e çıkacağı ve daha önce, iki ve üçlü olarak kullanılan yazıhanelerde rahatlama sağlanacağı belirtildi.

Toplam 21 kooperatifte günlük 672 aracın giriş çıkış yaptığı Doğu Garajı`nda yeni yapılan yazıhanelerle birlikte yeni bir hat düzenlemesinin de yapılacağı, peronlarının yerlerinin değiştirileceği ve araba depolama alanlarının da rahatlamasının sağlanacağı açıklandı.Doğu Garajı`nda bulunan atıl alanların değerlendirilerek yeni kullanım alanlarının açılması çalışmaları yolcu taşıyan şoför esnafını da sevindirdi. Doğu Garajı`ndaki düzenleme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Doğu Garajı`ndaki kullanılmayan alanların değerlendirilerek yeni araçlara yer açılması zorunluluğunun doğduğunu söyledi.

Sözen,``Göreve geldiğimiz günden bu yana Doğu Garajı`ndaki düzenin sağlanması için sürekli çalışmalar yürüttük.2010 yılında bölgenin yeniden düzenlemesini sağlayarak giriş çıkışları daha rahat kullanılır hale getirmiştik. Şimdi de yeni yazıhaneler ekleyerek kullanım alanını rantabl hale getiriyoruz.Manavgat`ın nüfusu arttıkça yeni ihtiyaçlar da doğuyor. Görevimiz kentimizin alt ve üst yapısını artan nüfusa göre yenilemek. Buradaki çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlamayarak yazıhanelerimizi hizmete açacağız``dedi.