Belediye Zabıtasından Denetim Atağı

Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Çevre Denetleme ve Sağlık Birimine bağlı ekipler,9207 Sayılı Yönetmelik ve Manavgat Belediyesi Emir ve Yasakları hakkında yönetmelikler kapsamında kentteki fırın ve pidecilerle dönercileri sürekli denetliyor.

Lahmacun fırınlarında Ramazan pidesi çıkarıldığı ihbarı üzerine harekete geçen Manavgat Belediyesi Zabıta Ekipleri,bu husustaki denetimlerini sıklaştırdı.Ayrıca döner satan işyerlerinde döner tezgahlarının hijyeni için camekana alınması zorunluluğu getirildi.Zabıta memurları, denetim için gittikleri yerlerde işyerlerinin hijyen kurallarına uyup uymadıklarına, işyerlerinin ruhsatlarının olup olmadığına,ürünlerin gramajlarına, ürün fiyatlarına ve fiyat listesine, genel temizlik kurallarına uyulup uyulmadığını inceledi.

Yapılan denetimlerde 26 adet fırın,38 adet pideci ve dönerci denetlendiği, kurallara uymayan 6 adet işlerine idari yaptırım karar tutanağının düzenlendiği belirtildi. Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada denetimlerin sürekli devam edeceği vurgulandı.