Cumhuriyet Meydanı 30 Mart`ta Açılıyor

Manavgat Belediyesi, genişletip yeniden düzenlediği Cumhuriyet Meydanı`nı 30 Mart 2013 Cumartesi günü Saat 20.00`de ünlü sanatçı Zülfü Livaneli konseriyle açacak.

Resmen Cumhuriyet Meydanı
Manavgat Belediyesi,kentte yıllardır eksikliği hissedilen Kent Meydanı düzenleme ve genişletme çalışmalarını tamamlayarak bu ayki Belediye Meclis Toplantısı`nda resmen Cumhuriyet Meydanı adını vermişti.Meydan alanı, sergi alanı ve otopark alanı olarak yeniden düzenlenen Cumhuriyet Meydanı`nın açılışı,30 Mart 2013 Cumartesi günü saat 20.00`de ünlü sanatçı Zülfü Livaneli`nin konseriyle birlikte yapılacak.Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,tüm Manavgat halkını Cumhuriyet Meydanı`nın konser ve açılış etkinliğine davet etti.Başkan Sözen,``Hepimizin toplanma alanı Cumhuriyet Meydanımızın kente kazandırılmasını gelin hep birlikte elele,tek yürek olarak kutlayalım. Tüm halkımızı bekliyorum``dedi.

Sergi Alanı,Meydan Alanı ve Otopark
Yeni düzenlemede 2500 metrekarelik meydan alanı,2400 metrekarelik sergi alanı ve 2200 metrekarelik yer altı kapalı otopark alanı yer alıyor. Meydan alanında Atatürk büstü,su gösterileri,oturma alanları ve Türkiye`de bir benzeri daha olmayan meydanı vurgulayan yer saati uygulaması yer alıyor.Sergi alanında el emeği göz nuru çarşısı yer alırken tasarlanan ahşap yalı baskılı kapalı mekanlar alanda görsel ve işlevsel bir güzellik yarattı.

Atatürk Heykeli Yenilendi
Irmağı seyir amaçlı yer alan banklar, sergi alanında mevcut ağaçları korumak için bitki parterleri oluşturuldu. 2200 metrekarelik kapalı otopark alanı düzenlemesi içersinde ise 84 araçlık otopark,havalandırma sistemi, kontrollü araç geçişi,giriş ve çıkışlı olarak yapıldı.Çalışma kapsamında eski Atatürk anıtı da rölyeflerle zenginleştirilerek yenilendi.Anıtın ön tarafındaki rölyefte mücadele ile kazanılmış Cumhuriyetin ve ulus olmanın ilk simgesi olan Türk Bayrağını taşıyan bir asker yer alırken,her iki taraftaki rölyeflerde ise Atatürk devrimleri ve devrimlerle birlikte topluma kazandırılan değerlerin simgeleri ele alınıyor.