Sözen`den Yaşlı Vatandaşlara Çat Kapı Ziyaret

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentteki yaşlı vatandaşları çat kapı ziyaret ederek el öpüp gönüllerini aldı. Karşılarında Başkan Sözen`i gören yaşlı vatandaşlar ise duygusal anlar yaşadı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Yaşlılar Haftası nedeniyle kentte yaşayan yaşlı vatandaşları ziyaret ederek gönüllerini aldı. Başkan Şükrü Sözen, dün akşamüstü Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Akaya ile birlikte her birisi 80 yaşının üzerinde olan Ramazan Teke, Hasan Baş, Ayşe Sıdıka Çeçen, Şükran Suyabatmaz ve Ali Kök isimli vatandaşların evlerine gitti.

Yaşlılara çiçek, çikolata ve değişik hediyeler götüren Başkan Sözen, aileler tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Başkan Sözen, yaşlı vatandaşlarla uzun uzun sohbet ederek onların sorunlarını dinledi. Başkan Sözen`i karşılarında görünce sevinen yaşlılar, kimi zaman duygusal anlar yaşadı. Yukarıpazarcı Mahallesi`ndeki evinde Başkan Sözen`i ağırlayan Ramazan Teke isimli vatandaş, eski resimlerini göstererek Manavgat`ın eski halini anlattı, şiirler okudu.

Aydınevler Mahallesi`nde oturan Şükran Suyabatmaz ise, elemeği göz nuruyla yaptığı dantel örtüleri Başkan Sözen`e gösterdi. Sözen, Manavgat`ta yaşayan yaşlı vatandaşlara büyük önem verdiklerini belirterek bu tür ziyaretleri yılın her anına yayacaklarınıanlattı.Sözen,``Ömürlerinin büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmete adamış yaşlılarımız, dün ile bugün arasında köprü kuran,kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en önemli varlıklarımızdır. Yaşlılarımız geleceğimize ışık tutan kaynaklardır. Toplumdan kopmayan, yüreği genç, anlayışlı, tecrübeleriyle gençlere ve bizlere yol gösteren yaşlılarımız, çevresine anlam katan en önemli değerlerimizdir.

Yaşlılarımızı yalnızca bu hafta değil, her zaman hatırlayarak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek bizim görevimiz. Ziyaretlerimizi bütün bir yıl devam ettireceğiz. Onlar olmasaydı bizler olmazdık. Onların her biri dimdik ayakta duran çınarlardır``diye konuştu.