Belediyeden Zindan Kalesi Önüne Ahşap Yol

3 etapta ırmak kıyısı peyzaj çalışmalarını tamamlayan,bir yandan da Aşağı Pazarcı ırmak kıyı bandı çalışmalarına başlayan Manavgat Belediyesi,Çevreyolu-Rauf Denktaş Köprüsü arasında kalan ırmak kıyı bandındaki düzenleme çalışmalarını ise süratle yürütüyor.

Çalışmalar Delta Düğün Salonu ile Zindan Kalesi ve Zindan Kalesi-Çevreyolu Köprüsü olmak üzere 2 etapta yürütülüyor.Toplam 1 kilometreye yakın uzunluktaki kıyı şeridinde uygulanan düzenleme Manavgat Belediyesi tarafından yapılıyor. Yürüyüş yolları birleştiğinde,kent merkezi Herford Caddesi üzerinden Titreyengöl`e bağlanacak.Çalışmada Tarihi Zindan Kalesi önüne ahşap yol yapılacak.

Herford`daki Yürüyüş Yoluna Bağlanacak
Projedeki yürüyüş bandı,Titreyengöl turizm bölgesi ile ana bağlantıyı sağlayan Herford Caddesi`ndeki yürüyüş bandı ile bütünleştirilecek.Eskihisar-Zindan ırmak kıyısı peyzaj çalışması ile şehir içinden Titreyengöl Mevki`ne yaya akışının aralıksız sağlanması hedefleniyor.En kısa sürede tamamlanması hedeflenen çalışmalar kapsamında yürüyüş yolu bordürleri belediye ekiplerince süratle döşenirken, peyzaj çalışmaları da beraberinde yürütülüyor.Çalışmada 5 metrelik yaya yolu,piknik masaları, oturma yerleri,çocuk oyun alanları, fitnes aletleri,aydınlatma sistemleri,çöp kovaları,banklar, kamelyalar ve yeşil alanlar yer alacak.

Zindan Önüne Ahşap Yol
1.Derecede arkeolojik sit alanı olan Zindan Kalesi önüne ise ahşap malzeme kullanılarak 3 metrelik yaya yolu yapılacak.Daha önce Zindan Kalesi önünde kesintiye uğradığı için geçilemeyip kesintiye uğrayan yol, yeniden düzenleme ile bağlantısı yapılarak çevreyoluna kadar yolun devamlılığı sağlanmış olacak.Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,``Görev süremiz yettiğince ırmak kıyılarını tamamen kentle bütünleştirmeye çalışacağız.Başladığımız bu çalışma ile de turizm merkezi en kısa yürüyüş yolundan kent merkezine bağlanacak. Halkımızın da çalışmalardan memnun olduğunu görmek bizi daha mutlu ediyor.Irmak kıyısı düzenlemelerimizi aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz`` dedi.