Avrupalı Öğretmenlerden Başkan Sözen`e Ziyaret

Avrupa Birliği Comenius Programı Çoklu Okul Ortaklıkları kapsamında Namık Karamancı Fen Lisesi`ne 6 farklı Avrupa ülkesinden gelen 13 öğretmen,Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`i makamında ziyaret etti.

Başkan Sözen,Letonya,Polonya, İspanya,Portekiz,Bulgaristan ve Romanya`dan gelen eğitimciler,Namık Karamancı Fen Lisesi müdürü İmdat Pala proje yöneticileri Mehmet Yaran ile Muhammet Bozkurt`u toplantı masasında ağırladı.
Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde hazırlanan Comenius Projesi`nin Avrupa Bakanlığı tarafından onaylandığı belirtildi.`Sağlıklı ve Aktif Gençlik` konulu projeyi gerçekleştirmek için proje ortakları olan Avrupalı öğretmenler ve 11 öğrencinin,Fen Lisesi`nde düzenlenen proje çalışmalarına katıldıkları vurgulandı.Misafir öğretmen ve öğrencilerin 5 gün boyunca Manavgat`ı ve Türk kültürünü yakından tanıma fırsatını da bulduğunu belirten Okul Müdürü İmdat Pala,projenin ilerleyen sürecinde Fen Lisesi`nden de 24 öğrenci ve öğretmenin de proje ortağı ülkelere sırayla gideceğini vurguladı.

Projeyle ilgili bilgileri öğretmenlerden alan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,Avrupalı öğretmenleri Manavgat`ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Sözen,gençler ve çocukların daha iyi bir Manavgat`ta yaşaması için projeler ürettiklerini ve birer birer hayata geçirdiklerini söyledi. Avrupalı öğretmenler Gençlik Merkezi, Irmak Kıyıları,Stadyum ve Kültür Merkezi projelerinden bahseden Başkan Sözen`i can kulağıyla dinledi.Daha sonra Avrupalı öğretmenler, Başkan Sözen`e getirdikleri hediyeleri sundu. Sözen,ülkeler arasında geliştirilen bu tür projelere her zaman destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.