Asım Okur Meydanı Açılıyor

Manavgat Belediyesi,kent merkezindeki Asım Okur Meydanı`nı düzenleme çalışmalarını tamamlayarak kullanıma açtı.Meydan,yeni haliyle kente estetik bir görüntü kazandırırken,vatandaşların da büyük beğenisini topladı.Asım Okur Parkı`nın açılış töreni,4 Şubat 2013 Pazartesi günü Saat 16.00`da halkın katılımıyla yapılacak.

Manavgat Belediyesi,kentin en işlek noktasında bulunan ve ticari faaliyetlerin yoğun olarak devam ettiği Asım Okur Meydanı`ndaki çalışmalarını tamamladı.Meydan alanı düzenlemeleri kapsamında şehrin merkezinde Aşağıpazarcı Mahallesi`nde bulunan 3 bin 500 metrekarelik alan yeniden düzenlenerek hizmete açılırken vatandaşların da büyük beğenisini topladı.Asım Okur Parkı`nın 4 Şubat 2013 Pazartesi günü Saat 16.00`da halkın katılımıyla açılışının yapılacağı açıklandı.

Manavgat`a Yakıştı
Çalışma kapsamında su gösterileri, yeşil alanlar, aydınlatma sistemi ve pergole sistemleri yer alarak meydan, yeni ve modern şekline kavuşmuştu. Alan düzenlemesi içerisinde kalan ve görüntü kirliliğine neden olan trafo ise belediye tarafından hediye paketi şeklinde boyanarak hoş bir görünüm sağlandı.Ticari alanın can damarı olan bölge şimdiden vatandaşların dinlenme,soluklanma ve gezinti alanı haline geldi.Özellikle yapılan su oyunları çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı.Kontrollü araç ringinin de sağlandığı düzenlemede kullanılan yaprak deseni işlemesi kente yeni bir estetik görüntü kazandırdı.

Esnafa Katkı Sağlayacak
Asım Okur Meydanı`nı halkın kullanımına yeni haliyle açtıklarını belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,``Amacımız kent merkezinde düzenli kent meydanları yaratarak cazibe merkezi haline getirmek. En işlek ve esnafımızın yoğun olduğu Asım Okur Meydanı oldukça eskimiş görünüme sahipti.Esnaflarımızdan da gelen yoğun istek üzerine bölgeyi yeniden düzenleme kapsamına almak zorundaydık. İşlerimizi kısa sürede tamamlayarak kente yeni bir meydan kazandırdık. Düzenlemenin turizme da katkı sağlayacağı inancındayım. Tüm Manavgat halkını 4 Şubat Pazartesi günü saat 16.00`da yapacağımız Asım Okur Parkı açılışımıza bekliyorum``dedi.