Açık Havada Yağlı Güreş Antrenmanı

Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi`nin genç güreşçileri,açık havada tamamen usulüne göre antrenman yaparak 29 Eylül`de yapılacak olan Manavgat Güreşleri`ne hazırlanıyor.

Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Güreşçileri,29 Eylül 2013 Pazar günü yapılacak olan 2.Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri`ne açık havada hazırlanıyor.Uzun süredir Belediye Gençlik Merkezi salonlarında kış boyunca çalışan genç güreşçiler, sıcak havalarla birlikte açık havada ilk antrenmanlarını yaptı.Açık hava antrenmanlarına Kırkpınar`ın başarılı ve sevilen pehlivanları Serhat Gökmen (Ladik) ile antrenörleri Şahali Kurt ve Abdullah Seçim de katıldı.Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise ilk antrenmanlarında genç güreşleri yalnız bırakmayarak çalışmaları yakından izledi.Yukarıpazarcı ırmak kıyısındaki yeşil alanda yapılan antrenmanların tamamen usulüne göre hazırlanması ise izleyenlerin hoşuna gitti.

Tıpkı yağlı güreşlerde olduğu gibi çadırların ve yıkanma kazanlarının kurulduğu alanda umut vaat eden genç güreşçiler yağlanarak alana çıktı. Dualar edilerek başlanan ilk antrenmanda güreşçiler,peşrev yapmayı da hocalarından öğrendi.40 kg yağın harcandığı antrenmanların her hafta açık alanda yapılacağı belirtildi. Geçtiğimiz yıl büyük ilgi toplayan ve Kırkpınar Güreşleri ayarında gösterilen Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri`nde başarı elde etmek için çalışan güreşçiler, oyunları uygulayarak öğrenmeye çalıştı.Gençlik Merkezi`nde eğitim gören 30 güreşçiyle tek tek ilgilenen Başkan Sözen ise,29 Eylül`de yapılacak olan güreşlerin hazırlıklarının şimdiden başladığını dile getirdi.Güreşlerle ilgili olarak afiş ve tanıtım çalışmalarında sona gelindiğini anlatan Başkan Sözen, bu yıl daha büyük bir organizasyonla halkın karşısına çıkacaklarını söyledi.

Sözen;``Manavgat bölgesi ata sporumuz güreşi çok seviyor.Yörük kökenli bir kültürden geliyoruz.Bizim de amacımız bu kültürü gelecek nesillere doğru ve etkili bir şekilde aktarabilmek.Bu yüzden yağlı güreşlere önem veriyoruz.

Geçen yılda yaptığımız eksiklikleri de telafi ederek çok güzel bir güreşi burada güreş severlere sunacağımızdan kaygım yok.Gençlik Merkezimizde kurduğumuz güreş takımından ise çok umutluyum.Belediye imkanlarınca elimizden gelen desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.
Onların başarılı olacağına yürekten inanıyorum.Yarın ülke genelinde bizi gururlandıracak bu gençlerimizden çıkacağından hiç kaygım yok.Bizlerde onlarla olmaktan son derece mutlu oluyoruz.Onların heyecanını,ata sporuna ola bağlılıklarını gördükçe bize de mutluluk veriyor``dedi.