AB İçme Suyunda Dev Adımlar

Manavgat Belediyesi`nin 2012 Ocak ayı içersinde gelecekteki nüfus kapasitesi de düşünülerek, kentin 50 yıllık içme suyu ve kanalizasyon alt yapısını yenilemek için başlattığı 20 milyon Avro`luk dev AB İçme Suyu İnşaatı Projesi tüm hızıyla ilerliyor. Avrupa Birliği (AB), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, müteahhit firmalar ve müşavir firmalar ile yapılan protokoller gereği zamanında ve planlı olarak yürüyen çalışmalar kapsamında Belediye Başkanlık binası alt katında ``Manavgat Su ve Atık Su Projesi Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği Ortak Finansmanlı Projesi Teknik Asistanlık Denetim Büroları`` oluşturuldu.

Ulukapı-Sülek Yolunda Çalışma Başladı
Ocak ayından bu yana yüzde 40`lık kısmı tamamlanan AB İçme Suyu İnşaatı çalışmaları kapsamında ilk olarak başlanan Kızılağaç Bölgesinde 9 km, Sorgun`da 4 kilometre ve Hatıplar`da 11 km boru hattı döşenerek şimdi de Ulukapı-Sülek yolunda ishale hattı döşeme işine başlandı. Çalışmalar kapsamında 2 hafta içerisinde 800 milimetre çapında 900 metrelik ishale boru hattının döşeme işi tamamlandı.

10 Bin M3`lük Depoya Uzanacak
Yol kavşağından başlamak üzere toplamda 4782 metre olacak boru hattının Sülek tepesinde yapımı süren 10 bin metreküplük su deposuna kadar uzanacağı belirtildi. İçme suyunun bu ishale hattı yoluyla Kızılağaç ve Manavgat`a gönderileceği açıklandı. Kızılağaç`ta kalan 2 kilometrelik ev bağlantıları kısmının ise 15 Kasım`dan sonra döşenmeye başlayacağı belirtildi.

Avrupalı Uzmanlar Eğitim Veriyor
Türkiye`de AB fonlarıyla içme suyu inşaatı projesini sürdüren 8 belediyeden birisi olan Manavgat Belediyesi`nde danışman firmaların yabancı temsilcileri de sürekli bilgilendirme toplantıları yaparak birim çalışanlarını eğitiyor. Bu amaçla da sık sık yurt dışından Manavgat Belediyesi`ne uzmanlar geliyor. Son olarak Manavgat Belediyesì`ne müşavir Niras firmasının Proje Genel Koordinatörü Aksel Tranberg ve Satın Alma Eğitim Uzmanı Shinka Marinova gelerek, belediye çalışanlarına AB ihaleleri üzerine 2 gün boyunca Belediye Meclis Toplantı Salonu`nda eğitimler verdi.

MASKİ Kuruluyor
Manavgat Belediyesi bünyesinde Ocak ayından beri oluşturulan birimde çalışan Proje Uygulama Birimi Takım Lideri Marzenna Petterson, Finansal ve Kurumsal Uzman Maria Chakarova, Proje Asistanı çevirmen Ali Yılmaz, şantiye mühendisi Azize Özdemir, Ekonomi Uzmanı Murat Karakuşçu ile belediyenin ilgili çalışanları sürekli toplantılar yapıyor. MASKİ`nin kuruluş çalışmalarının ise süratle devam ettiği belirtildi. Bakanlıktan onayı alınan MASKİ`nin 2013 yılına kadar faaliyete geçirileceği belirtildi. MASKİ`nin faaliyete geçmesi ile birlikte `su ve kanalizasyon işletmesi bütçesinin Manavgat Belediyesi`nden ayrılacağı, bu sayede vatandaşın daha kaliteli su hizmeti alabileceği, kayıp ve kaçakların bu şekilde önleneceği vurgulandı.

Başkan Sözen,Titizlikle Takip Ediyor
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, çalışmaların eksiksiz yürütülmesi amacıyla projenin her aşamasını büyük bir titizlikle takip ediyor. Başkan Sözen, ``Kentin gelecek 50 yıldaki içme suyunu garanti altına alan AB Destekli İçme Suyu İnşaatı çalışmalarının yüzde 40`ı tamamlandı.Kızılağaç`ta çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Böylece Kızılağaç bölgesi çamurlu su içmekten kurtulacak. 2014 yılında ise 114 km`lik kanalizasyon hattının yapımı başlayacak. Manavgat`ın 160 nüfus hesaba alınarak 2040 yılına kadar içme suyu sorunu çözülecek. Çalışmalarımızda destek veren bakanlık yetkililerine, danışman firma çalışanlarımıza ve bu konuda aldıkları eğitimlerle kendilerini bir üst seviyeye taşıma gayretinde olan belediye çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Her şey yarınlarda Manavgat halkının daha rahat bir yaşam sürdürmesi için`` dedi.