3000 Yıllık Tarih Dünya Müzikleriyle Taçlanıyor

Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali,11-26 Eylül Tarihlerinde Sanatseverlerle Buluşuyor.

YENİ İSİM YENİ KONSEPT

Manavgat Belediyesi,3000 yıllık tarihi geçmişi ve doğal güzellikleri ile Türkiye ve Dünya turizminin gözbebeği olan Side`yi `Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali` ile taçlandırıyor.Side`de 13 yıldır düzenlenen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali bu yıl Manavgat Belediyesi`nin organizasyonuyla yeni ismi ve yeni konsepti ile sanatseverlerle buluşacak.Geçtiğimiz yıllarda yerli ve yabancı bir çok sanatçıyı ağırlayan Side Festivali`nde bu yıl da bir çok dünya çapında yıldız sanatçı sahne alacak.11-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde dünyanın farklı müzik tatları yer alacak.

BALKAN MÜZİSYEN GORAN BREGOVİÇ SİDE`DE

Balkanların en tanınmış müzisyeni ve Emir Kusturica filmlerinin unutulmaz bestecisi Goran Bregoviç de 11 Eylül`de Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Saat 21.30`da Side Limanı Kent Meydanı`nda sahne alacak. Goran Bregoviç konseri öncesinde saat 19.30`da 4 Ses 4 Renk Orkestrası açılışa katılan davetlilerle buluşacak.Açılışta soprano,mezzosoprano,tenör ve baritondan oluşan 4 farklı sesin ustaları piyano eşliğinde Aryalar ve Napolitenler seslendirerek konukları ağırlayacak.Antalya Devlet Senfoni Orkestrası da bu yıla özel olarak festival kapsamına alınarak Side Antik Tiyatro`da sanatseverlere muhteşem bir konser verecek. Bu iki önemli konserin de Side Festivali`ne dahil edilmesiyle birlikte yaklaşık 2 hafta sürecek festivalde yerli ve yabancı sanatseverler müzik dolu günler geçirecek.

DÜNYANIN MÜZİĞİ SİDE`DE

Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 2 farklı noktada düzenlenerek,kent tarihinin mistik, gizemli dokusunu müzikle buluşturacak. Jamaika`dan Reggae Band,Brezilya`dan Latino Cuban,Amerika`dan Ramona Jazz Band ve tüm dinleri sevgi, kardeşlik ve barış çatısı altında birleştiren Antakya Medeniyetler Korosu Apollon Tapınağı`nda `Günbatımı Konserleri` kapsamında sahne alacak.Garo Mafyan`ın kurduğu İstanbul Gelişim Orkestrası,Türkiye`nin en eğlenceli sanatçılarından Buzuki Orhan, Fransa`dan dünyanın en önemli festivallerinde sahne alan Jim Murple Memorial ve Türkiye`nin en önemli opera sanatçılarından Hakan Aysev ise Side Limanı Kent Meydanı`na kurulacak dev festival sahnesinde turistlerle buluşacak.Festivalin son akşamında da Türkiye`nin tanıtım elçisi ve gururu olan Anadolu Ateşi dans grubu muhteşem dans gösterisiyle sahne alacak.

BAŞKAN SÖZEN,``KÜLTÜR ve SANATI TARİHLE BİRLEŞTİRİYORUZ``

Manavgat Belediyesi tarafından Manavgat halkına ve yerli-yabancı turistlere yönelik olarak planlanan Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali`nde gerçekleştirilecek konserlerin tamamı ücretsiz olacak.Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,yeni yasayla birlikte kapanan beldelerde daha önceden yapılan kültürel,sanatsal ve sportif faaliyetleri sürdürmeye devam ettiklerini dile getirdi.Manavgat Belediyesi olarak tarihi güzellikleri ile tüm Dünyanın tanıdığı Side?ye ise ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Başkan Sözen,13 yıldır süregelen Side Kültür ve Sanat Festivali`nin bölgeye kültürel ve sanatsal bakış açısı ile artı bir değer katmasının bilinciyle 14.`üncüsünü gururla düzenleyeceklerini söyledi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,``Dünyada kültür amaçlı turizm giderek önem kazanmaktadır.Tarihi mekanlarda düzenlenen festivaller ise kültürel mirasımızın dünyaya tanıtımında çok etkin rol oynamaktadır.Tarihi ile turizmi ile marka olan Side`mizde 13 yıldır süren kültür ve sanat festivalini,`Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali` ismiyle devam ettiriyoruz.Bu festivalle kültür ve sanat, Side`nin eşsiz tarihi ile birleşecek. Amacımız daha çok turiste ulaşmak ve Side`mizin adını daha çok duyurabilmek. Belediyemiz olarak tüm imkanlarımızı seferber ederek tanıtım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm Manavgat halkımızı festivalimizdeki konserleri izlemeye ve hep birlikte olmaya davet ediyorum``dedi.