Akdeniz`in Kırkpınar`ında Recep Kara Birinci Oldu

Manavgat Belediyesi Tarafından Düzenlenen 1.Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri Recep KARA`nın Başpehlivanlığı İle Son Buldu.

1.Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri Recep KARA`nın Başpehlivanlığı İle Son Buldu.Finalde karşılaştığı rakibi Şaban YILMAZ`ı yarım saat süren bir mücadelenin ardından yenmeyi başaran KARA,kupasını Manavgat Kaymakamı Emin Osman BULGURLU ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü SÖZEN`den aldı.

Aralarında Ali Gürbüz,Mehmet Yeşil Yeşil,Osman Aynur,Mustafa Kemal Karaboğa,Serhat Gökmen,Mehmet Selvi`nin de bulunduğu 58`i Başpehlivan olmak üzere 600`e yakın pehlivanın katıldığı`Akdeniz`in Kırkpınar`ı olarak isimlendirilen 1.Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı.Manavgat başta olmak üzere,Antalya merkez ve İlçerinden çok sayıda vatandaşın izlediği karşılaşmalar büyük heyecan içinde geçti.

Yağlı güreşlerin ``Güreş Ağalığı``için yapılan ihaleyi ise Corolla ve Sea World otellerinin sahibi Hasan ÖZDEN 100 bin Türk Lirası vererek kazandı.

Favori olarak gösterilen son iki yılın Kırkpınar Başpehlivanı Ali GÜRBÜZ ile 2009-2010 yılları Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil YEŞİL çeyrek finalde elenerek taraftarlarında hayal kırıklığı yarattı.M.Kemal Karaboğa`yı eleyen Recep Kara ile rakibi Orhan Okullu`yu mağlup eden Şaban Yılmaz finalde karşılştılar.yaklaşık yarım saat süren karşılşmayı Recep Kara kazanarak 1.Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri`nin başpehlivanı oldu.

Final maçı sonrasında yapılan ödül töreninde üçüncülüğü paylaşan M.Kemal Karaboğa ve Orhan Okullu`ya madalyalarını Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe takarken,kupalarını ise Güreş Ağası Hasan Özden verdi.Müsabaka ikincisi Şaban Yılmaz ile birinci olan Recep Kara`nın madalyalarını ise Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen takarken,kupalarını ise Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Manavgat Kaymakamı Emin Osman Bulgurlu birlikte verdiler.

Ödül töreninden sonra konuşan 1.Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara,``Antalya`nın en büyük güreş organizasyonuydu,Kırkpınar`a katılan bütün başpehlivanlar buradaydı.Seyircinin coşkusunu gördük,sabahın erken saatlerinde buraya gelip gecenin bu saatine kadar bizleri izlediler.Burada benim için önemli olan çeyrek finalde karşılaştığımız Ali Gürbüz kardeşimizi yendim,Kırkpınar`ın rövanşı oldu güzel güreş oldu.Burada 1. oldum sezonu iyi bir şekilde kapattım,darısı seneye inşallah diyorum.Ata sporuna gönül veren hizmet eden herkese teşekkür ederim``diye konuştu.