Irmak Kıyı Düzenlemesine Konserli Açılış

Manavgat Belediyesi,etap etap sürdürdüğü Büyük Irmak Kıyıları Peyzaj Düzenlemeleri`nde mutlu sona ulaştı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak başlatılan Yukarı Pazarcı bölgesindeki ırmak kıyı düzenlemesi, tamamlanmıştı. Geçtiğimiz ay içerisinde yapılması planlanan açılış töreni şehitlerimiz nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Yukarıpazarcı Irmak Kıyı düzenlemesinin açılışının 9 Ekim 2012 Salı Günü yapılacağını açıkladı.Saat 19.00`da Yukarıpazarcı Irmak Kenarı Parkında yapılacak açılıştan sonra saat 20.00`de aynı yerde Türkiye`nin en uzun soluklu gruplarından biri olan `Ezginin Günlüğü` grubu da sahne alarak Manavgatlılara konser verecek.

15 Bin Metrekarelik Alan Yukarıpazarcı Mahallesi Irmak Kıyısı Peyzaj Düzenlemesi, Kordon Caddesi`nden başlayarak Zeynel Şenol Köprüsü`ne kadar olan bölümde 15 bin metrekarelik yeşil alan düzenlenerek oluşturuldu. Yeniden düzenlenen kıyı bandında açık spor alanları, çocuk oyun aletleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, çim seyir terası, tenis sahası, basket ve voleybol sahası, balık iskelesi, ahşap kaplama kafeterya, aydınlatma sistemi, oturma birimleri yer alırken, alanın bitkilendirilmesinde ise bölgemizin ağacı olan turunç kullanıldı.

Irmağı Kente Kazandırdık Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ırmak kıyı bantlarının düzenlenmesine büyük önem verdiklerini ve ilk etap olan Yukarıpazarcı Mahallesi Irmak Kıyı Düzenlemesi`nde mutlu sona ulaştıklarını dile getirdi. Başkan Sözen, ``Amacımız gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Manavgat bırakabilmek. Bu amaçla ırmak kıyılarına büyük önem verdik. Ve göreve gelir gelmez ilk iş olarak kolları sıvayarak bu çalışmaları başlattık. Şimdi Manavgat halkım ırmak kıyılarında gönül rahatlığı ile yürüyebiliyor. Çoluk çocuk gezintiye çıkabiliyor, spor tesislerinden yararlanıyor. Balık tutkunlarımız iskelelerde tertemiz bir şekilde balıklarını tutuyor. Güvenlik elemanlarımız da sürekli kıyılarda devriye geziyor. Irmak kıyılarını kente kazandırdığımız için çok mutluyuz. Hayırlı uğurlu olsun. Açılışımız ve konserimize tüm Manavgat halkımı bekliyoruz`` dedi.