Manavgat Belediyesi

Hizmetler E-Belediye Kurumsal Mevzuat Projeler İhaleler Telefonlar

Manavgat Belediyesi bünyesinde açılacak olan "Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi" çok yakında faaliyette olacak.

2009.09.14 17:42

Manavgat Belediye Başkanlığı’nda hummalı bir inşaat çalışması gece gündüz devam ediyor.
Bir dönem nikah salonu olarak, ardından da spor eğitim ve giyecek yardım merkezi olarak kullanılan Manavgat Belediye Sarayı'nın alt katı şimdi "Gençlik ve Kültür Merkezi" olarak yeniden düzenleniyor. Yaklaşık 750 metrekarelik toplam kapalı alana sahip olan gençlik merkezinde 55 metrekarelik ses yalıtımlı müzik stüdyosu, 70 metrekarelik resim heykel ve sanat atölyesi, 95 metrekarelik çok amaçlı dans ve halk oyunlarının sergilenebileceği salon, 55 metrekarelik Türk Halk müziği eğitim salonu, 170 kişi izleyici kapasitesine sahip 175 metrekarelik tiyatro ve sinema salonu, 150 metrekarelik fuaye ve kafeterya ve soyunma odaları, kulis ve idari ofis bölümleri yer alacak. Yaklaşık 1 aydır süren inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldığı, çalışmaların bayram sonunda tamamlanarak gençlik merkezinin yavaş yavaş faaliyete geçirileceği bildirildi.

Gençler geleceğimizin teminatı
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, amaçlarının geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin sosyal aktivitelerde daha çok yer almalarını sağlamak olduğunu söyledi. Seçim sürecinde gençlere, Gençlik Merkezi’ni hayata geçireceğine söz verdiğini dile getiren Başkan Şükrü Sözen, bu yüzden hızlı hareket ettiklerini anlattı. Sözen, “Yetişme çağındaki gençlerimizin maddi, kültürel, sosyal ihtiyaçlarını olabildiğinde gidermek, Cumhuriyetimizin temel ilkeleri doğrultusunda sağlıklı gelişmelerine yardımcı olmak amacıyla Gençlik Merkezi kuracağımızı daha önce defalarca paylaşmıştık. Donanımlı, verimli, sağlıklı gençlerin geleceğimizin teminatı olduğu bilinciyle onlara her zaman uygun koşulları sağlamak için çalışıyoruz. Belediye Başkanlığı alt katını gençlik merkezi yapma kararı aldık. Gençlerimiz burada konusunda uzman eğitimcilerimizden müzikten tiyatroya, spordan sanata, danstan folklora kadar her alanda eğitim alabilecekler. Bu şekilde gençlerimizin zamanlarını kahve ve oyun salonlarında geçirmelerini önlemiş olacağız. Ayrıca gençlerimizle her türlü paylaşıma da açık olduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.

Sayfa başı

E-Bilgi
Alo Bimer Havanı Koru

Yukarı Pazarcı Mah. Kordon Cad. Manavgat / ANTALYA